Virėjo (formaliojo)

Skyrius: Pakruojo skyrius Mokymo forma: Formaliojo mokymo Trukmė: 32 sav. (1280 val.) Kodas: 262101303 Vieta: Pakruojis

Programos tikslas – parengti virėją, žinantį maitinimo įmonių klasifikavimą ir tipus, klasikinių ir nacionalinių patiekalų ruošimo technologijas, patiekalų asortimentą ir jų patiekimo subtilybes, higienos ir saugaus darbo reikalavimus, gebantį naudotis technologine dokumentacija, pažinti ir įvertinti žaliavų kokybę, virti sriubas ir sultinius, ruošti karštuosius ir šaltuosius gėrimus, padažus bei patiekalus, saldžiuosius patiekalus, gaminti ir patiekti dietinius ir vegetarinius patiekalus bei užkandžius, saugiai eksploatuoti  maitinimo įmonių įrengimus.

Programą sudaro teorinis ir praktinis mokymai. Teorinio mokymo metu supažindinama su gamybos organizavimu maitinimo įmonėse, maisto prekių mokslu, kulinarija, maitinimo įmonių įrengimais, geros higienos ir geros gamybos praktika, psichologijos ir etikos pagrindais, apskaita ir kalkuliacija, nformacinėmis technologijomis, teisės pagrindais, darbuotojų sauga ir sveikata.

Praktinis mokymas sudarytas iš dviejų etapų:

  • Pirminius darbo įgūdžius mokinys įgyja mokymo įstaigoje vadovaujamas profesijos mokytojo.
  • Antras praktinio mokymo etapas organizuojamas realioje darbo vietoje – maitinimo įmonėje.

Išmokstama paruošti žaliavas, pusgaminius, gaminanti ir patiekti įvairius patiekalus, garnyrus, gėrimus, desertus, sriubas ir kt.
 
      Asmuo, baigęs mokymo programą ir išlaikęs kvalifikacijos egzaminus, įgyja virėjo kvalifikaciją.

Dalinkitės!